26 Ekim 2008 Pazar

Uluslar Arası Arkadaşlık Ödülü

Blogerlar arasında sobelemeyi yeni öğrenmiştim tam da, şimdi de yeni bişey daha öğrendim: Uluslar arası arkadaşlık ödülü verme.. Embir arkadaşım, bana ödül vermiş. Şu anda kısıtlı zamanım ve internet imkanlarımdan dolayı hızlı bişekilde bende arkadaşlarıma ödüllerini dağıtacağım.

http://www.orgueli.blogspot.com/

http://www.kelebeklebizbizbize.com/

http://www.nalanınevi.blogspot.com/

http://www.sibel-la.blogspot.com/

http://www.dilekyigit.blogspot.com/

http://www.yldoz.blogspot.com/

http://www.hobiperisi.blogspot.com/

12 Ekim 2008 Pazar

Geveze Papağan(Fıkra)

Adam evine gelir ve posta kutusunda telefon faturasını görür. Bir bakarki 3 milyar küsür lira fatura. Beyninden vurulmuşa döner. Hemen ayrıntılıfatura ister. Fatura gelir. Aranan bütün numaralar adamın arkadaşlarına ve dostlarına aittir.
Adam :- Bu nasıl olur? Ödeyeceğiz mecburen der.
O sırada gözü papağanına takılır. Bir an tereddüt eder.
- Yok canım hayvancağızın günahını alıyorum der içinden ama şüphe dedevam etmektedir.
- Ya yapmışsa? Yok, yok yapmamıştır....Diye hüsnü kuruntulara devam ederken gece papağanı gözlemeye karar verir.
Papağan kafesinden çıkar ve telefonun başına gidip rehberi açar, adamınkız arkadaşlarını tek tek arayıp saatlerce konuşur. Adam sinirden çıldırmış bir şekilde papağanı yakalar ve kanatlarından duvara çiviler. Papağan çarmıha gerilmiş bir vaziyette duvarda asılıkalmıştır. Adam sinirle papağanı azarlar;
- Bir hafta burada asılı kal da aklın başına gelsin. Çek bakalım cezanı!Adam gider. Papağan bir bakar karşı duvarda çarmıha gerilmiş Hz. İsa durmakta. Hemen muhabbete koyulur;
- Birader sen ne kadardır buradasın?
- 2000 yıldır buradayım der Hz. İsa.
Papağan hayretler içinde kalmıştır;
- Ohaaaa!.. Nereyi aradın lan öyle?

8 Ekim 2008 Çarşamba

6 Ekim 2008 Pazartesi

Tüm Türk Halkının Başı Sağolsun

Dün öğle üzeri haberlerde dinleyip tüm Türk Halkı gibi yüreğimden vurulduğum, Şemdinli Aktütün karakolu'nda yaşanan baskın ve ertesinde 17 şehit askerimizin haberini gözlerim dolarak izledim. Bu olayın ardından TSK, Aktütün Karakolu'nunda dahil olduğu bölge karakollarının 5 tane sinin birden yerlerinin taşınmasına karar verdi.Şehitlerimize Allah'tan rahmet , yakınlarına ise metanet ve başsağlığı diliyorum.

İşte Aktütün karakolunun asker gözünden fotoğrafı.Gerisini varın siz düşünün.

Bugün intenetten baktığım Hürriyet gazetesi haberlerinden, Bekir Coşkunun yazdığı köşe yazısı dikkatimi çekti. Söylenmesi gerekenleri birçırpıda söyleyivermiş. Bunu da burada paylaşmak istedim:
Bekir COŞKUN
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10055715.asp Bize ağlamak düşer...TASALANMAYIN birazdan geçecek. Gazetelerdeki "Yüreklere ateş düştü" manşetleri unutulacak, televizyondakiler "gazoz kapaklarını" konuşmaya dönecekler, siyasetçiler içlerinden "işte unutuldu gitti" diyerek ve sırıtarak dolanacaklar, Genelkurmay yine Kuzey Irak’a kaç sorti yaptıklarını açıklayacak.Sizler unutacaksınız...Ben unutacağım...Sadece orada bir yığma evde, bir gelin gizli gizli ağlayacak, bir anne sabahlara kadar acı çekecek ve bir çocuk okulda "Bu şehit çocuğudur" diye başının okşanmasını boşu boşuna bekleyecek.*Niçin?..Çünkü kimliğini yitirmiş toplumlar böyle yaparlar.O şanlı-şerefli savaşları bile inkár eden, bir ulusun şahlanışını dahi küçümseyen... Kutsal savaşının yiğit komutanı Mustafa’sına küfredenleri başına taç yapan... İslam áleminin son asırlarda kazandığı tek şanlı zaferin kurduğu cumhuriyetini tekmeleyen halklar...İşte böyle olurlar...Silik...Ezik...Çaresiz...

Resimlerin kaynağı: İnterhaber Foto Galeri

Doğru Erkek

Kadinin biri kumsalda yürürken ayagi eski bir lambaya takilmis, kadin lambayi kumlarin içinden çikarmis,ovalamis.
Lambadan cin çikmis ve; -'Sadece bir dilek hakkin var, iyi düsün öyle dile' demis. Kadin hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çikararak: -'Bütün dünyada zulmün, savasin, açligin bitmesini istiyorum. Bu haritadaki ülkeleri görüyor musun? Bu ülkelerin birbiriyle savasmayi birakmasini, her yere barisin gelmesini diliyorum' diyivermis.
Cin haritaya bakmis ve dehsetle; - 'Tanri askina Kadin! Bu ülkeler binlerce yildir savasiyorlar. Tamam isimde iyiyim ama o kadar da degil! Bunu yapilabilecegimi sanmiyorum. Baska bir dilekte bulun' diye bagirmis.
Kadin birkaç dakika düsünmüs ve ; - 'Hayatim boyunca dogru bir erkek bulamadim. Bilirsin; hem ince düsünceli, hem dürüst, hem karizmatik , hem egl enceli biri, sevecen, ilgili ve ömür boyu sadik olacak erkek diliyorum' demis.
Cin derin derin bir iç çekmis: -Uzat şu kahrolası haritayı..!!!

Asla Resmini İnternete Koyma