6 Ekim 2008 Pazartesi

Tüm Türk Halkının Başı Sağolsun

Dün öğle üzeri haberlerde dinleyip tüm Türk Halkı gibi yüreğimden vurulduğum, Şemdinli Aktütün karakolu'nda yaşanan baskın ve ertesinde 17 şehit askerimizin haberini gözlerim dolarak izledim. Bu olayın ardından TSK, Aktütün Karakolu'nunda dahil olduğu bölge karakollarının 5 tane sinin birden yerlerinin taşınmasına karar verdi.Şehitlerimize Allah'tan rahmet , yakınlarına ise metanet ve başsağlığı diliyorum.

İşte Aktütün karakolunun asker gözünden fotoğrafı.Gerisini varın siz düşünün.

Bugün intenetten baktığım Hürriyet gazetesi haberlerinden, Bekir Coşkunun yazdığı köşe yazısı dikkatimi çekti. Söylenmesi gerekenleri birçırpıda söyleyivermiş. Bunu da burada paylaşmak istedim:
Bekir COŞKUN
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10055715.asp Bize ağlamak düşer...TASALANMAYIN birazdan geçecek. Gazetelerdeki "Yüreklere ateş düştü" manşetleri unutulacak, televizyondakiler "gazoz kapaklarını" konuşmaya dönecekler, siyasetçiler içlerinden "işte unutuldu gitti" diyerek ve sırıtarak dolanacaklar, Genelkurmay yine Kuzey Irak’a kaç sorti yaptıklarını açıklayacak.Sizler unutacaksınız...Ben unutacağım...Sadece orada bir yığma evde, bir gelin gizli gizli ağlayacak, bir anne sabahlara kadar acı çekecek ve bir çocuk okulda "Bu şehit çocuğudur" diye başının okşanmasını boşu boşuna bekleyecek.*Niçin?..Çünkü kimliğini yitirmiş toplumlar böyle yaparlar.O şanlı-şerefli savaşları bile inkár eden, bir ulusun şahlanışını dahi küçümseyen... Kutsal savaşının yiğit komutanı Mustafa’sına küfredenleri başına taç yapan... İslam áleminin son asırlarda kazandığı tek şanlı zaferin kurduğu cumhuriyetini tekmeleyen halklar...İşte böyle olurlar...Silik...Ezik...Çaresiz...

Resimlerin kaynağı: İnterhaber Foto Galeri

Hiç yorum yok: